Alles wat je moet weten over het aanschaffen van een kettlebell lees je hier

Ben jij op zoek naar een product dat wordt gekwalificeerd als een veelzijdige fitness-tool waarmee je complete work-outs kunt uitvoeren? In dat geval is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de kettlebell. Dit product is namelijk een gewicht met een handvat waarbij enorm veel mogelijkheden zijn om je kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Hierbij maakt het ook niet uit of je nu een beginner of een echte expert bent, want het is gewoon een goede toevoeging aan je home gym. Meer weten over dit product? Lees dan snel verder voor meer informatie hierover.

Het juiste kettlebell gewicht kiezen

Als je besluit om een kettlebell aan te schaffen, is het van belang dat je het juiste gewicht kiest voor jouw fitnessniveau. De producten zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende gewichten waarbij je kunt kiezen van licht tot zeer zwaar. Ben jij nieuw in de kettlebell trainingen? Dan is het aan te raden om met een lichter gewicht te starten, zodat je de juiste techniek onder de knie krijgt. Dit is van belang om ervoor te zorgen dat je blessures voorkomt, want het hebben van een verkeerde houding is niet goed. Op het internet kun je diverse filmpjes zien die hier meer over vertellen.

Verschillende materialen bij een kettlebell

Als je enthousiast bent en gaat kijken naar de mogelijkheden van dit product, is het goed om aandacht te besteden aan de verschillende materialen. Je kunt hierbij voornamelijk kiezen uit gietijzer en vinyl. Het voordeel van gietijzeren producten is dat ze duurzaam zijn en een goede grip hebben. De producten van vinyl zijn weer zachter en maken minder geluid. Daarnaast heeft vinyl ook een goede bescherming voor als je het product per ongeluk laat vallen op de vloer. Bekijk wat jouw voorkeur heeft en maak op basis daarvan de juiste keuze en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Een verstelbaar product aanschaffen

Als je meerdere gewichten wilt gebruiken, kan het voorkomen dat je continu nieuwe gewichten moet aanschaffen. Daarnaast neemt het ook enorm veel ruimte in beslag en daarom is het zeker het overwegen waard om een verstelbare kettlebell aan te schaffen. Je kunt hierbij namelijk gewichtsschijven aanpassen waardoor het gewicht van het product aangepast wordt naar je persoonlijke behoefte. Dit is daarom handig en kostenbesparend en zeker aan te raden om te overwegen, zodat je een goede keuze zult maken.

Besteed aandacht aan techniek van trainingen

Voordat je echt aan de slag gaat met het aanschaffen van een kettlebell is het van belang om de juiste technieken te beheersen zodat je blessures kunt voorkomen. Oefeningen met dit product vereist namelijk een goede vorm en techniek, want alleen zo kun je ook effectief trainen. Het is om deze reden altijd het overwegen waard om een ervaren trainer te raadplegen of om online instructievideo’s te volgen. Zo weet je zeker dat je de basisoefeningen goed onder de knie krijgt waar je uiteindelijk profijt van zult hebben.

Wat ook handig is om erbij te hebben zijn dumbbells.