Behandeling acupunctuur in Nijmegen

Acupunctuur in Nijmegen is ook een feit. De laatste tientallen jaren is acupunctuur in Nijmegen steeds populairder geworden en zitten er therapeuten door heel Nederland. Niet alleen kan het fijn zijn om eens wat anders uit te proberen dan de Westerse behandelmethoden, maar het kan je ook inzichten geven of nieuwe dingen leren als je eens gaat kijken naar andere culturen. Acupunctuur komt van oorsprong uit China. Deze behandelwijze is al eeuwenoud, dit wordt nog steeds gebruikt en er wordt bij gezworen door velen. Acupunctuur in Nijmegen is op meerdere plekken te vinden in en rondom de stad. Je kunt doorverwezen worden door je huisarts, maar het is ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een praktijk acupunctuur in Nijmegen. 

Acupunctuur in Nijmegen combineren met mindfulness

Naast dat acupunctuur goed is om te volgen zodat je de balans in je lichaam kunt terugvinden kan het ook helpen om daarnaast mindfulness oefeningen te doen om je geest te helen. Je kunt bijvoorbeeld kijken of je begeleide meditatie sessies kunt volgen zodat je meer rust kunt vinden in je hoofd. Daarnaast kun je andere activiteiten doen zoals yoga om ook je lichaam fysiek uit te dagen. Je leert om bewuster te worden van waar je fysiek allemaal tot in staat bent en hoe je je houding kunt verbeteren. De bewegingen die worden uitgevoerd tijdens yoga zijn goed voor je uithoudingsvermogen, kracht ontwikkeling maar ook om lenigheid op te bouwen. Misschien kom je er wel achter dat je leniger was dan dat je nu wel denkt, of dat je conditie beter is dan je had verwacht. 

Leer jezelf kennen tot op het bot

Wanneer je al deze behandelingen en oefeningen met elkaar combineert leer je jezelf dus enorm goed kennen. Je leert hoe ver je kunt gaan bij jezelf en hoe je het beste uit je kunt halen zonder daarbij over een lijn te gaan. Wanneer het te veel wordt kun je dit aangeven. Ook leer je hoe je rust kunt vinden in een drukke, hectische omgeving omringt met anderen. Er worden je ademhalingstechnieken aangeleerd waar je baat bij hebt als je in een stressvol moment terecht komt. Dit kan erg helpen bij het vinden van rust wanneer je bijvoorbeeld aan het toewerken bent naar een deadline voor je werk, of wanneer je kinderen het uiterste van je vragen.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen

Je wilt natuurlijk alles doen, dat is heel begrijpelijk. Maar het is waarschijnlijk een goed idee om te beginnen met één ding tegelijkertijd. begin met acupunctuur in Nijmegen en wanneer je daarna het gevoel hebt dat je wat meer op je kunt nemen kun je altijd nog een extra behandeling of oefening toevoegen aan je agenda. Wanneer je goed voor jezelf zorgt zul je dit merken aan de rust die je kunt vinden in de kleine momenten. Je zult zien dat je minder aan het piekeren bent en dingen sneller los kunt laten. Het zou zelfs al onbewust kunnen gaan, zonder dat je het per se door hebt. Je zult dit uitstralen naar de buitenwereld en de mensen om je heen. Hierdoor creëer je een positieve invloed op anderen. Twijfel niet langer en plan direct een afspraak in met een acupuncturist bij jou in de buurt!